Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تمدید مهلت ارسال آثار به یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد، اجرای نمایش «صدای خنده حضار» در تماشاخانه دیوار چهارم، اجرای هنرمندان نمایش«زیرگنبد کبود» و انتخاب جدید رییس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری هستند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تمدید مهلت ارسال آثار به یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد، اجرای نمایش «صدای خنده حضار» در تماشاخانه دیوار چهارم، اجرای هنرمندان نمایش«زیرگنبد کبود» و انتخاب جدید رییس انجمن هنرهای نمایشی استان تهران از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«صدای خنده حضار» در تماشاخانه دیوار چهارم

نمایش «صدای خنده حضار» به کارگردانی حسام افسری از اول مرداد ماه سال جاری در تماشاخانه «دیوار چهارم» به روی صحنه می‌رود.

نمایش «صدای خنده حضار» به نویسندگی مجتبی کاظمی از اول مرداد ماه ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه «دیوار چهارم» به روی صحنه خواهد رفت.

حسام افسری، کارگردان اثر، در رابطه با داستان و ویژگی‌های اثر گفت: صدای خنده حضار» متنی است که از دو سال پیش روی آن کار کردیم. نام «صدای خنده حضار» را به تعمد انتخاب کردیم؛ شاید به ظاهر در ذهن بعضی از مخاطبین، این یک نمایش سراسر کمدی به چشم بیاید، اما واقعیت این است که این نمایش اثری درباره خنده است؛ چیز‌هایی درباره خنده آدم‌هایی به ظاهر ساده که حتی به ذهنمان هم نمی‌رسد. شاید در جا‌هایی از اثر مخاطب بیش از دیدن یک کار ترسناک، عجیب، تلخ و غافلگیر کننده‌ی محض، واکنش نشان دهد.

وی راجع به انتخاب بازیگرانش عنوان: رابطه عمیقی بین دو شخصیت این نمایش برقرار است در واقع ما به دنبال کسی بودیم که علاوه بر توانایی فردی، رابطه عمیقی میانشان برقرار باشد. جدا از این، کمیک بودن بازی‌ها و حرکت بر روی مرز رئالیته، عمل انتخاب بازیگر را سخت‌تر کرده بود که خوشبختانه از ابتدای مراحل نگارش متن به ترکیب کوروش شاهونه و حسین منفرد فکر کردم که با استقبال این عزیزان از متن بازیگران روی صحنه کار به بهترین شکل بسته شد.

افسری در پایان گفت: این روز‌ها تمام عوامل پشت صحنه درگیر ساخت دکور پیچیده و چندوجهی کار هستند و خود اثر هم در انتظار بازبینی و شروع تبلیغات رسمی اش به سر می‌برد.

«صدای خنده حضار» به نویسندگی مجتبی کاظمی و کارگردانی حسام افسری با بازی کوروش شاهونه و حسین منفرد در مرداد ماه سال جاری، ساعت ۱۹:۳۰ در مجموعه نمایشی «دیوار چهارم» به روی صحنه خواهد رفت.

ایرج راد: سرکیسیان تلاش کرد تئاتر ایران را با استاندارد‌های جهانی هماهنگ کند

شب شاهین سرکیسیان چهارشنبه ۲۹ خرداد ۹۷ در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

علی دهباشی مدیر مسئول و صاحب امتیاز مجله بخارا در آغاز این مراسم گفت: پیش از هر چیز باید از آقای فرزاد فره وشی تشکر کنم که این شب به پیشنهاد او بود. او کاری مدرسه‌ای و پژوهشی درباره آقای سرکیسیان صورت داده که بخش‌هایی از آن را در طول این مراسم مشاهده خواهید کرد. نکته دیگر اینکه در آنچه که می‌تواند در این جلسه گفتنی باشد، ممکن است نتوانیم به تمام جوانب زندگی و فعالیت‌های شاهین سرکیسیان بپردازیم، اما در هر حال این آغازی است برای صحبت درباره او که می‌شود گفت: یکی از ناشناخته‌ترین شخصیت‌های فرهنگی ایران است و پژوهش‌های زیادی درخصوص او صورت نگرفته است.

در ادامه این مراسم ایرج راد بازیگر تئاتر و سینما به دعوت علی دهباشی به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: بسیاری از جوانانی که در حال حاضر در عرصه هنر‌های نمایشی فعالیت می‌کنند متاسفانه به تحقیق و پژوهش در ارتباط با تئاتر و کسانی که در این زمینه خدماتی انجام داده اند و زیربناب تئاتر را بنیاد نهاده اند توجه چندانی ندارند. شاهین سرکیسیان قطعاً از کسانی است که در ارتباط با وضعیت و امکانات تئاتر در ایران در سال‌هایی که او به ایران آمد و فعالیتش را آغاز کرد چهره‌ای شاخص به حساب می‌آید. شاید بسیاری از افراد جامعه تئاتر عبدالحسین نوشین را بیشتر از او به جا می‌آورند، اما واقعیت این است که به جز سرکیسیان هم افراد تاثیرگذاری در عرصه تئاتر در آن سال‌ها کوشش‌هایی می‌کردند که بسیاری از آنان همچون دکتر نامدار که در راه اندازی هنرستان هنرپیشگی رشته تئاتر دانشکده هنر‌های زیبا نقش بسیاری داشت، آنچنان که باید معرفی و شناخته نشده اند. سرکیسیان در فرانسه تئاتر‌های مختلفی دیده بود و آموزش‌هایی را در این خصوص داشت و سعی اش بر این بود تا آنچه را که آموخته و می‌داند به آن‌ها که عاشق تئاتر هستند ارائه کند.

در ادامه این مراسم بخشی از مصاحبه‌های تصویری فرزاد فره وشی با هنرمندان تئاتر از جمله عباس جوانمرد، جمشید لایق و اکبر زنجانپور پخش شد و پس از آن علی دهباشی به قرائت چند یادداشت از شاهین سرکیسیان پرداخت. در یکی از این یادداشت‌ها که در سال ۱۳۳۷ نگاشته شده آمده است: ما تمرین‌های پیس پیراندلو را ادامه می‌دهیم و به این ترتیب می‌توانیم خود را جلو ببریم. ولی چرا اینقدر مشکل است با اشخاص روابط دوستانه و خوبی داشتن. چقدر سخت است واقعاً. همه روابط صمیمانه را نمی‌توانند درک کنند. از این روابط صمیمانه چه سوءاستفاده‌ها می‌کنند و چه بازی‌هایی در می‌آورند.

مهلت ارسال آثار به یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد تمدید شد

دبیر یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد گفت: گروه‌های نمایشی تا ۱۰ تیرماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه یازدهمین جشنواره ملی ارسال کنند.

رسول نادری افزود: استقبال خوبی از یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد به‌عمل آمده و در این دوره شاهد استقبال گروه‌های با تجربه‌ای از جشنواره هستیم.

دبیر یازدهمین جشنواره ملی تئاتر مرصاد افزود: باتوجه به درخواست گروه‌های نمایشی مبنی بر اینکه درحال آماده‌سازی و تولید نمایش در راستای ارایه به جشنواره مرصاد هستند، مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تا دهم تیرماه سال‌جاری تمدید شده است.

وی بابیان اینکه تاکنون آثار زیادی به دبیرخانه جشنواره رسیده است، گفت: جشنواره امسال تفاوت‌هایی با جشنواره دوره قبل دارد. بخش آزاد از جشنواره حذف شده و اولویت اصلی کار‌های دفاع مقدسی و جدید است و لذا همین موضوع نیازمند زمان است تا گروه‌های نمایشی کار‌های ارزشمندی را ارائه کنند.

نادری یادآور شد: باید خوشحال باشیم که شهرستان اسلام آبادغرب صاحب یک رویداد ملی هنری دارای جایگاه شده و امروز در سطح کشور همه نگاه‌ها به سمت این جشنواره است، لذا باید تلاش کنیم این جشنواره را در سطح کیفی بالاتری نسبت به ادوار گذشته برگزار شود.

هیئت انتخاب نمایش‌های محیطی و میدانی جشنواره تئاتر فتح خرمشهر معرفی شدند

دبیرخانه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» هیئت انتخاب طرح و ایده‌های بخش نمایش‌های محیطی، میدانی (خیابانی) را معرفی کرد.

دبیرخانه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» پس از اعلام هیئت انتخاب متون بخش مسابقه صحنه و مسابقه نمایش‌های کوتاه، در بخش سوم این دوره از جشنواره، شیرین بزرگمهر (مترجم، مدرس، نویسنده و پژوهشگر)، محمودرضا رحیمی (مدرس، نویسنده، کارگردان و بازیگر)، حمید پورآذری (کارگردان و بازیگر) را به‌عنوان هیئت انتخاب طرح و ایده‌های بخش نمایش‌های محیطی، میدانی (خیابانی) معرفی کرد.

بر همین اساس، پس از ارزیابی آثار رسیده توسط هیئت انتخاب، نتایج این بخش در دهه اول تیرماه سال جاری اعلام خواهد شد.

بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر «فتح خرمشهر» در چهار بخش مسابقه نمایش‌های صحنه، مسابقه نمایش‌های کوتاه، مسابقه نمایشنامه‌نویسی و نمایش‌های محیطی، میدانی (خیابانی) به دبیری حمیدرضا آذرنگ، آبان ماه سال جاری در منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود.

نمایش «زیرگنبد کبود» میزبان هنرمندان می‌شود

نمایش «زیرگنبد کبود» با محوریت زندگی توان یابان ذهنی و حرکتی به کارگردانی بابک تن روز شنبه ۱ تیر ماه در اجرایی ویژه، پذیرای هنرمندان خواهد شد.

نمایش «زیرگنبد کبود» با محوریت زندگی معلولان ذهنی از تولیدات مدرسه تئاتر پردیس تئاتر تهران و با مشارکت آکادمی هنر ارمغان روز شنبه ۱ تیر ماه اجرای ویژه هنرمندان خواهد داشت.

در خلاصه داستان «زیرگنبد کبود» نمایش آمده است: این نمایش معلولان ذهنی حرکتی اراده‌ی خود را با حرکت و القای مفهوم «ما می‌توانیم» به رخ مخاطبان می‌کشند. آن‌ها از دنیای قصه زندگی را برای خود تعریف می‌کنند. نمایس «زیرگنبد کبود» تماماً سفید است، دنیای آن‌ها سفید است و حرفشان هم مفید است.

در این نمایش ریحانه سلطان، وصال بابایی، حسین جوزانی، مصطفی قشقایی، میلاد قشقایی، عرفان خزاعی، محمدرضا فرخی، علی حسینی، زهرا میانجی، زینب آقامیری، فرزاد مظلومی، علی اسلام دوست، محمد شجاعی، سوگند شجاعی، طه میرزاخانی، محمدنبی رضازاده، علی یعقوبی، احسان حیدری، حمزه یعقوبی، مریم باقری، محمدحسن رجبی و محسن خواجه مهریزی ایفای نقش می‌کنند. از دیگر عوال این نمایش می‌توان به مدیر گروه نمایش: مینا خان محمدی، مدیر صحنه: موناخان محمدی و محمدرضا مظلومی، آهنگساز: رامی نظری، عکاس: حامد اسدی اشاره کرد.

فروش بلیت این نمایش به صورت همت عالی است که عوایدی آن صرف درمان و نگهداری توان یابان ذهنی و حرکتی می‌شود.

نمایش «زیرگنبد کبود» با محوریت زندگی توان یابان ذهنی و حرکتی به کارگردانی «بابک تن» روز شنبه ۱ تیر ماه ویژه هنرمندان در تماشاخانه استادمحمد پردیس تئاتر تهران و در ساعت ۱۹ روی صحنه می‌رود.

حمیدرضا صفار رییس انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران شد

طی حکمی از سوی مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور، حمیدرضا صفار سکان انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران را به دست گرفت.

با تغییراتی که در ترکیب هیات رییسه انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران انجام گرفت حمیدرضاصفار به سمت رییس انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران منصوب شد.

پیش از این امیرحسین شفیعی که از سال ۱۳۹۵ پس از انتخاب دوره اول انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران مسئولیت این انجمن را به عهده داشت پس از استعفایش در اواخر فروردین سالجاری، تغییرات در ترکیب هیات رییسه انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران انجام گرفت که به ترتیب حمیدرضا صفار به عنوان رییس و سامان ناصری نیز به عنوان نایب رییس انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران از طرف هیات رییسه انتخاب و با حکم مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور در این سمت منصوب شدند.

انتها پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جشنواره تئاتر فتح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۹۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

کارگردان نمایش «پر» از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، رویکرد جشنواره در حذف بخش رقابتی و توجه به اجرای عمومی آثار را اقدامی موثر دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاتر‌های با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود، زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کار‌های دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهر‌های خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجرا‌های عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

دیگر خبرها

  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • مهلت ارسال اثر به رویداد جوانی جمعیت در سمنان تمدید شد
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد