Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@05:40:47 GMT

همه مردگان شهر کوچک ما

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۶۸۷۳

همه مردگان شهر کوچک ما

حسن معجونی پس از کندوکاوهایش در متون چخوف این بار سراغ تورنتون وایلدر رفته است. او در «شهر ما» مرز میان مرگ و زندگی را نشانمان می‌دهد، مرزی که برای هر کسی یک بار تجربه می‌شود. ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۷ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم - احسان زیورعالم

همه چیز از پرده سوم آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایی که مردگان خفته‌اند و راوی از دل خانه آدم‌هایش بیرون آمده. اینجا یک عالمه آدم روی زمین خفته‌اند. هم تکیه‌زده بر صندلی‌ها و تخت‌هایی که قرار است گواه بر قبر باشند. جایی برای استراحت ابدی. آرامستان شهر ما. ماکت خانه‌ای در سمت چپ صحنه خودنمایی می‌کند. مردگان بی‌کفن و دفن، خفته بر زمین، رو به ماکت شهر حمام آفتاب گرفته‌اند. با عینک‌های دودی به چشم، خیره به گذشته امیلی و روزگاری که دیگر باز نمی‌گردد.

تراس‌ها و ترس‌ها

راوی پسری جوان است که از شهر می‌گوید، شهر ما، شهر کوچک ما، Our Town، مخلوق ذهن تورنتون وایلدر. حال جهان تورنتون وایلدر آمیخته با نگرش‌های نمایشی خیال‌انگیز حسن معجونی، رنگی دیگر به خود می‌گیرد. معجونی در انتهای دوره تمرین خیره می‌نگرد و کمتر حرف می‌زند. تمرین‌هایی که از چند ماه پیش با گروهی جوان آغاز شد و اکنون به نقطه بیگ‌بنگ رسیده است. جایی که باید جهانی از دل جهانی دیگر آفریده شود.

همان ردیف اول، روی اولین صندلی خالی می‌نشینم. میانه تمرین است. جایی در پرده سوم. مدیر صحنه یا همان راوی شرح می‌دهد آنچه می‌بینم قبرستان است. متن را خیلی سال پیش خوانده بودم. دورانی که هنوز رخ‌داد نویی در کار بود و نمایشنامه منتشر می‌کرد. یکی هم «شهرما» بود با جلد فیروزه‌ای. متن آن متن نیست، خطوط جدید و حرف‌هایی متعلق به صد سال پس از شهر کوچ وایلدر. این شهر، شهر معجونی است. متعلق به قرن بیست و یک. جایی که برندها هم می‌توانند دراماتیک شود.

سر برمی‌گردانم. همه جا پر از دختر و پسرهای جوان؛ اما آرام است. جمعیتی روی سکوهای A تا G سالن سمندریان ایرانشهر نظاره‌گرند. اولین دیالوگ از سوی بازیگران منجر به خنده می‌شود. متن وایلدر چندان هم خنده‌دار نیست؛ ولی گویی با معجونی می‌شود هر چیزی را خنده‌دار کرد. معجونی به جورج، گورکن داستان می‌گوید کمی عصبی‌تر باش. باز خنده و خنده‌ها بیشتر. خفتگان نمی‌خندند، شاید مجاز به خندیدن نیستند. مگر مرده‌ها هم می‌خندند. اینجا قبرستان شهر معجونی است. برخی بالا و برخی پایین. اینجا پایانی است برای شروع دیدن یک تمرین.

مهدی چاکری دراماتورژ کار است و به دور صحنه می‌چرخد. سوتی به گردن دارد که ندیدم سمت دهانش هم ببرد. آن را می‌چرخاند و می‌چرخاند. سوتی برای تمرکزآفرینی. چاکری وجه کنش‌گر معجونی است، شاید.  متن مدرن وایلدر در جهان فانتزی این دو تن بدل به یک شوخی پست‌مدرن شده است. پای گلچین گیلانی هم به نمایش باز شده است: ﺑﺎﺯ ﺑﺎﺭﺍﻥ، ﺑﺎ ﺗﺮﺍنه. صدای سوپرانوی دخترها با ملودی‌های معروف از جهان مردگان می‌گوید. تمرین پیش می‌رود که ناگهان صدای بلندگو، از جایی بیرون صحنه.

دنیای زندگان دیده نمی‌شود. صدای ناقوس و آوای سوزناک رفتن مرده‌ای تازه. مردگان امیلی را صدا می‌زنند و داستان از اینجا به پایان نزدیک می‌شود. تصویر هولناک می‌شود. مرده‌های نظاره‌گر زندگان.  لذت‌هایی که ازدست داده‌ایم و خوشی‌هایی که فراموش کرده‌ایم. این راز جاودان متن وایلدر است، شاید. هول نماندن در شهر خود، برای وایلدر یک پولیتزر به ارمغان آورد. برای حسن معجونی یک دنیا هنرجو.

تمرین پرده سوم به یک نقطه پایانی می‌رسد. جمعیت زیاد است و همهمه می‌شود. معجونی برای یک لیوان چای تمرین را رها می‌کند. یک آزادباش درست و حسابی. هرکسی وارد فیزیکی می‌شود تا از آن خواب درازکش تمرین رها شود. پایان یک پرده و پایان یک قبرستان. کمی سکوت و تمرین یک آواز، یک آواز از دل جهان رفتگان. جوان‌ترها می‌خوانند و جواب هم می‌دهند. صحنه تهی می‌شود تا از قبرستان. دیگر هیچ نشانی نمی‌ماند. دخترکی بر چوب‌های بلند، میانه صحنه را رج می‌زند و پسرکی آکاردئون به دست آوایی می‌کاود. پسرک کودک‌سن مجسمه‌وار مبهوت موسیقی است. دست به سینه جنب نمی‌خورد. ریتم ملودی تند می‌شود، کند می‌شود، صدای پاهای چوبی با نت‌ها عجین می‌شود. مربی دخترک چوب به پا خط و ربط می‌دهد. نت‌ها خاموش می‌شوند. دختری در میانه دیالوگ‌هایش را مرور می‌کند. چند نفر روی زمین حلقه زده‌اند و با آقای دراماتورژ مشورت می‌کنند. یک نفر هم مظلومانه آن بالا نشسته است.

هیچ چیز تعطیل نمی‌شود. کسی برای تازه کردن نفس جایی نمی‌نشیند تا گلویی تازه کند یا نفسی چاق کند. همه آماده روز شروع هستند. پرانرژی و مملو از هیجان. حسن معجونی بازمی‌گردد. به گوشیش نگاهی می‌اندازد و می‌گوید همین صحنه رو دوباره می‌ریم. بچه‌ها غیبشان می‌زند و با تخته‌هایی که دال بر قبر است وارد می‌شوند. باز دوباره مرد جوان راوی از شهر ما می‌گوید. شهری که شاید به ما یادآوری کند زندگی یک نمایش است در سه پرده.

 کیارش دادگر، حسین امیدی، سوگل کلابی، مرسده ایزددوست، سما رجبی، آوا شریفی، مهدی ابوحمزه، عباس صابری، امیرحسین گمنام، افشین وزیرزاده، مهشید آقاخانی، هاله پورقدیمی، لیلا اکبری، داران آرمان، پریسا طهماسب، یاسمن دهقانی، ملینا جوهری، مهدی باقرکنی، مریم زارعی، رضا سامانی، بهشاد رسولی، سپهر جاویدان، سحر علیرضایی، هدی بهمن‌اف، فرزین مقدسی، علی قانعی، سیاوش البخشی نائینی، افشین تمدن، مریم محمودی منش، علی بیک‌زاده، شیما بهرمن، علی شهدادی، پردیس رضاپوری، صبا پویشمن، بهار شعربافی تمام آن جوان‌هایی هستند که قرار است روزی در همین اردیبهشت، در سیاهی سالن سمندریان، شهر ما را نشانمان دهند.

«شهر ما» داستان ساده‌ای است که ذهنمان را وارد یک پیچیدگی می‌کند. اینکه چطور متولد می‌شویم، چطور بزرگ می‌شویم، چطور عاشق می‌شویم، چطور متنفر می‌شویم و چطور می‌میریم. داستان دو خانواده وب و گیگز، زندگی امیلی و جورج، می‌تواند چیزی باشد که در تمام هیاهوهای امروز نیاز به دیدنش داشته باشیم. جایی که آرام بگیریم و ببینیم برای چه چیزی چنین پرهیاهویم.

انتهای پیام/

R1369/P/S4,34/CT6 واژه های کاربردی مرتبط تماشاخانه ایرانشهر تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تماشاخانه ایرانشهر تئاتر تماشاخانه ایرانشهر تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۶۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی، گفت: در بازرسی‌ها بیش از ۵۰۰ مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند. - اخبار استانها -

علیرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی، اظهار داشت: ابتدای انقلاب تنها 20 درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، اما اکنون بیش از 55 درصد جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و در استان مرکزی 75 درصد جمعیت تحت پوشش بیمه قرار دارند این در حالی است که در برخی از شهرهای اراک، ساوه، زرندیه و دلیجان که جزو شهرهای صنعتی محسوب می‌شوند بیش از 80 درصد جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند.

وی افزود: ابتدای انقلاب تنها 20 نفر بیمه پرداز وجود داشت اما اکنون نسبت پشتیبانی چهار به یک رسیده است، تزار تامین اجتماعی از سال 99 منفی بوده که یکی از دلایل اصلی آن، بازنشستگی‌های پیش از موعد بود اما در دو یا سه سال آخیر اتفاقا مثبتی رخ داد و دولت به تعهدات خود در قبال بدهی خود عمل کرد، همچنین مجلس بودجه‌ سالیانه برای این امر در نظر گرفته است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: اتفاق خوشایندی که سال گذشته رخ داد این بود که سازمان برای پرداخت مطالبات مستمری بگیر و تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت خود هیچگونه تسهیلاتی از بانک دریافت نکرد در حالی که سال ماقبل برای جبرای کسری، از بانک‌های مختلف وام دریافت می‌کردند، اگر سازمان‌ در سال 1402 مانند سال ماقبل آن تسهیلات دریافت می‌کرد حدودا باید 25 همت سود به بانک‌ها پرداخت می‌شد که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد.

حسینی بیان کرد: برای بیش از 25 هزار نفر طی یکسال گذشته در استان اشتغال ایجاد شده‌است که دلیل اصلی آن پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغالزایی است، همچنین تیم بازرسی از کارگاه های استان سازمان تامین اجتماعی سال گذشته قوی‌تر شد و تعداد و کیفیت بازرسی از کارگاه‌های استان افزایش پیدا کرد، در این بازرسی‌ها بیش از 500 مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که سازمان تامین اجتماعی دنبال می‌کند  پرداخت دستمزد واقعی به کارگران است، خوشبختانه سال گذشته 30 درصد از کارفرمایان دستمزد واقعی پرداخت کردند که این مهم در سال  1403 نیز پیگیری می‌شود. یکی دیگر از مباحث مورد دیگری سازمان، اشتغال اتباع بیگانه در کارگاه‌ها است و طبق قانون اشتغال اتباع بیگانه بدون پروانه در کشور ممنون است و در فرایندی که بازرسان سازمان تامین اجتماعی از کارگاه‌ها بازدید می‌کنند اگر اتباعی بدون کارت کار اشتغال داشته باشند باید با نیروی ایرانی جایگزین شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 12هزار میلیارد تومان درآمد تامین اجتماعی استان بود و تراز سازمان تامین اجتماعی استان مثبت شد، در حالی که سال 1401 ماهانه 100 میلیارد تومان سازمان کسری داشت. خوشبختانه تعاملات خوبی بین حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی وجود دارد و به دنبال حل مشکلات هستند. سال گذشته طرح رایحه خدمت بین 100 دستگاه اجرایی استان اجرا شد که تامین اجتماعی جزو دومین دستگاه برتر در ارائه خدمت بود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • چلسی رقابت برای خرید مسی کوچک را برد
  • پیام ساکت قبل از پرسپولیس: شمال فقط نساجی
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • عکس| تغییر چهره بازیگر «بزرگ‌مرد کوچک» در کنار رامبد جوان
  • اوسمار: می‌دانستیم که بازی سختی با سپاهان داریم
  • جزیره ایرانی شیخ اندرآبی
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • کشف بناهای ماقبل‌تاریخی که «مسیری به جهان پس از مرگ» بودند (+عکس)